neděle 19. července 2020

Dovolená za vínem - část druhá

Další den dovolené byl opět na kole. Tentokrát jsme popojeli vlakem ze Znojma do Šumné a projeli jsme se po západní části Podyjí. Navštívili jsme hrady Bítov a Cornštejn a výlet jsme si zpestřili koupačkou na Vranovské pláži. Voda byla na můj vkus hodně studená, ale příjemně osvěžila. Večer jsme regenerovali ve vinařství Jan Válek.
Nádvoří hradu Bítov
Zřícenina Cornštejn
Přehrada Vranov nad Dyjí
Krasavec na nádraží v Šumné
Protože jsme toho z kola měli už dost, tak jsme vyrazili na průzkum Znojma. Začali jsme Louckým klášterem s ochutnávkou vín od Znovínu a poté pokračovali do města na hrad a průzkum ostatních památek. Historická část Znojma je moc pěkná. Večer jsme se stavili pouze na skleničku u Piálka.
Kostel v Louckém klášteře

Loucký klášter ve Znojmě - sklepy vinařství Znovín
Betonové vejce ve sklepech Luckého kláštera ve Znojmě
Znojmo - rotunda svaté Kateřiny
Znojmo
Znojmo - hrad a rotunda svaté Kateřiny
Poslední den se zkazilo počasí, tak jsme sedli do auta a jeli se podívat do Mikulova. Zámek moc pěkný, paní průvodkyně v druhé části prohlídky jen pro nás, takže spokojenost na 100%. Z Mikulova jsme přejeli přes Pálavu do Pavlova, kde jsme navštívili Archeopark Pavlov. Ten jsem chtěl navštívit už dlouho a je to opravdu krásná stavba. I expozice stojí za návštěvu.
Cestou na večeři jsme nakoukli do Vinařství Dobrovolný, které jsme prvně viděli otevřené a pan majitel nás pozval, ať se připojíme na degustaci s ohlášenou skupinkou. Degustace se stala dokonalým závěrem dovolené.
Mikulov
Archeopark Pavlov
Degustační sklep ve Vinařství Dobrovolný

Žádné komentáře:

Okomentovat