středa 11. července 2018

Krátký výlet po Rakousku

Traunfall - vodopády na Traunu nedaleko dálničního sjezdu na A1 u Laakirchen


Dovolená začíná - jezerní zámek Ort u Gmundenu
 Cyrila a Metoděje jsem oslavil prací, ale hned v pátek ráno jsme skočili do auta a vyrazili k jezerům za koupáním a výletem na horu Schafberg. Nicméně, když jede magnet na špatné počasí na dovolenou, tak to dopadá následovně:

Místo prvního dne stráveného u Wolfgangsee koupáním jsme za neustávajícího deště navštívili Hallstatt a jezerní zámek u Gmundenu. Ani jedno z toho mou drahou ženu moc nenadchlo.
Hallstatt

Zámecký park zámku Mirabell v Salzburgu
 Večer jsem se smutným pohledem na Schafberg schovaný v mracích naplánoval alternativu na sobotu. Vyrazili jsme na štrůdl do Salzburgu. Já si dal meruňkový a byl snad lepší než originál z jablek. Cestou jsme pak na chvilku zastavili v zahradách v Hellbrunnu a poté na poslední chvíli dorazili pod dolní stanici lanovky k Eisriesenwelt. Rychle vyspurtovali nahoru a počkali jsme si na poslední prohlídku v komorním počtu asi deseti lidí, což byla výhra. Největší ledová jeskyně na světě fakt stojí za to. Z množství ledu, schodů a velikosti jeskyně se nejeden posadí na zadek a v kombinaci s lanovkou a vysokohorskou procházkou je to skvělý zážitek.


Salzburg

Salzburger Dom s panáčkem

Zámek Hellbrunn u Salzburgu

Eisriesenwelt - největší ledová jeskyně na světě

Pevnost Werfen s majestátní hradbou Hochkönigu v pozadí
Když v Alpách prší, voda teče všude
Horská služba jde do akce - bohužel najít čecha

 V neděli bylo ráno celkem pěkně, ale na celodenní výlet na Schafberg už nebyl čas. Vyrazili jsme tedy na procházku k Gosausským jezerům. Počasí nám i poslední den ukázalo zač je toho loket, takže půlku výletu nám propršelo formou alpské přívalové přeháňky na pár hodin. Zpestřením bylo přistání policejní helikoptéry a akce horské služby, která bohužel našla ztraceného čecha až po třech dnech od začátku hledání na vedlejším vrcholu Dachsteinu mrtvého.

My jsme si ale výlet užili (doufám, že má drahá žena také) a už se těšíme na dovolenou :)
U Hinterer Gosausee

Pro info:
Spali jsme v kempu Wolfgangblick u Abersee (protější břeh proti Sankt Wolfgang im Salzkammergut). Platili jsme 24 euro za noc (stan + dva lidi). Kemp byl příjemný a za pěkného počasí má i pěknou pláž.

Gosaulacke po deštích trochu naplněná vodou. A stále prší.

Vorderer Gosausee s majestátním Dachsteinem v pozadí (pokud ho tam nevidíte)

V Rakousku to jde i čechům :)

Žádné komentáře:

Okomentovat